דף הבית » טופ 100 » כיצד לתקן מלבי נוזלי
כיצד לתקן מלבי נוזלי

כיצד לתקן מלבי נוזלי

מהו מלבי נוזלי?

מלבי נוזלי הוא קינוח מזרח תיכוני העשוי מחלב סמיך, סוכר ומי ורדים. הוא מוגש לרוב עם מגוון תוספות כמו אגוזים, פתיתי קוקוס וקינמון. זהו פינוק פופולרי בישראל ובחלקים אחרים של המזרח התיכון.

איך להכין מלאבי נוזלי מאפס

הכנת מלבי נוזלי מאפס היא קלה ודורשת רק כמה מרכיבים פשוטים. הנה מה שתצטרך:

  • 1 ליטר חלב מלא
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות עמילן תירס
  • 1 כפית מי ורדים

שלב 1: מחממים את החלב

בסיר בינוני מחממים את החלב על אש בינונית-גבוהה עד שהוא רק מתחיל לרתוח. מנמיכים את האש לנמוכה ומערבבים מדי פעם.

שלב 2: הכינו את סירופ הסוכר

בסיר קטן נפרד, מערבבים את הסוכר ו-1/4 כוס מים. מחממים את התערובת על אש בינונית-גבוהה עד שהסוכר נמס. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים 2 דקות.

שלב 3: מסמיכים את החלב

בקערה קטנה מערבבים את עמילן התירס ו-2 כפות מים קרים. מערבבים עד להמסה של עמילן התירס. מוסיפים לאט לאט את תערובת עמילן התירס לחלב ומערבבים עד שהחלב מסמיך.

שלב 4: מוסיפים את סירופ הסוכר ומי הוורדים

מוסיפים את סירופ הסוכר ומי הוורדים לחלב ומערבבים עד לאיחוד. מבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

הגשת מלבי נוזלי

לאחר שהמלבי הנוזלי סיים להתבשל, ניתן להגיש אותו חם או קר. הוא מוגש לרוב עם מגוון תוספות כמו אגוזים, פתיתי קוקוס וקינמון.

טיפים להכנת המלבי הנוזלי המושלם

  • הקפידו לערבב את החלב כל הזמן בזמן החימום כדי למנוע ממנו להישרף.
  • אם המלבי הנוזלי סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט חלב כדי לדלל אותו.
  • אם המלבי הנוזלי דליל מדי, אפשר להוסיף עוד מעט עמילן תירס כדי להסמיך אותו.
  • לטעם עשיר יותר אפשר להוסיף כפית תמצית וניל.

צפה בסרטון הדרכה

למדריך חזותי כיצד להכין מלבי נוזלי, עיין בסרטון הדרכה זה ביוטיוב.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן