דף הבית » רק אצלנו » כיצד לתקן ג'אם כושל
כיצד לתקן ג'אם כושל

כיצד לתקן ג'אם כושל

מהו ג'אם כושל?

חסימה נכשלה היא חסימה שלא הוגדרה כהלכה. זה יכול לקרות מסיבות שונות, כולל יחס סוכר לפירות שגוי, זמן בישול שגוי או טמפרטורה לא נכונה. ריבה שנכשלה תהיה נוזלית מדי, מתוקה מדי או חמוצה מדי, ולא תהיה במרקם הרצוי.

כיצד לתקן ג'אם כושל

שלב 1: העריכו את הריבה

השלב הראשון בתיקון ריבה שנכשלה הוא להעריך את הריבה. לוקחים כף מהריבה וטועמים אותה. שימו לב למרקם, למתיקות ולחמיצות. קחו בחשבון את הטעם וכיצד הוא משתווה לטעם הרצוי.

שלב 2: התאם את הסוכר

אם הריבה מתוקה מדי או חמוצה מדי, ייתכן שיהיה צורך להתאים את יחס הסוכר. מוסיפים עוד סוכר אם הריבה חמוצה מדי, או מוסיפים עוד פירות אם הריבה מתוקה מדי.

שלב 3: כוונן את זמן הבישול

אם הריבה נוזלת מדי, ייתכן שיהיה צורך להתאים את זמן הבישול. הגדילו את זמן הבישול בכמה דקות כדי להסמיך את הריבה.

שלב 4: כוונן את הטמפרטורה

אם הריבה עדיין נוזלת מדי, ייתכן שיהיה צורך להתאים את הטמפרטורה. מגבירים את הטמפרטורה בכמה מעלות כדי להסמיך את הריבה.

שלב 5: בדוק מחדש את ה-Jam

לאחר ביצוע ההתאמות, בדוק שוב את הריבה. לוקחים כף מהריבה וטועמים אותה. שימו לב למרקם, למתיקות ולחמיצות. קחו בחשבון את הטעם וכיצד הוא משתווה לטעם הרצוי.

שלב 6: מבשלים מחדש את הריבה

אם הריבה עדיין לא בסמיכות הרצויה, מבשלים מחדש את הריבה. מביאים את הריבה לרתיחה ומבשלים למשך הזמן הרצוי.

טיפים לתיקון ג'אם כושל

  • השתמש תמיד בפירות טריים ובשלים.
  • השתמשו במדחום כדי לוודא שהריבה מבושלת לטמפרטורה הנכונה.
  • מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון כדי לאזן את המתיקות.
  • מוסיפים כמה כפות פקטין כדי לעבות את הריבה.

למידע נוסף, בקר בוויקיפדיה .

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן