מה גורם לבצק לא לתפוח?
כשזה מגיע לאפייה, אחת הבעיות הכי מתסכלות היא כשהבצק שלך לא תופח. ישנן מספר סיבות נפוצות לכך שהבצק לא תפח, לכן חשוב לזהות את הבעיה לפני שתוכל לתקן אותה. שלושת הסיבות הנפוצות ביותר הן: אין מספיק שמרים, יותר מדי נוזלים ולא מספיק לישה.
לא מספיק שמרים
שמרים הם המרכיב העיקרי שגורם לבצק לתפוח, ולכן חשוב להשתמש בכמות הנכונה. אם אתה משתמש בשמרים יבשים פעילים, תצטרך להפעיל אותם תחילה על ידי המסתם במים חמים. אם לא משתמשים בכמות מספקת של שמרים, לבצק לא יהיה מספיק כוח לתפוח.
יותר מדי נוזל
סיבה שכיחה נוספת לכך שהבצק לא תפח היא יותר מדי נוזלים. יותר מדי נוזלים עלולים להפוך את הבצק לרטוב וכבד מדי, מה שמונע ממנו לתפוח. כדי לתקן זאת, תצטרך להוסיף עוד מעט קמח לבצק עד לקבלת המרקם הנכון.
לא מספיק ללישה
הלישה היא שלב חשוב בתהליך הכנת הבצק. הלישה עוזרת לפתח את הגלוטן בבצק, מה שנותן לו את המבנה הדרוש לתפיחה. אם לא תשים את הבצק מספיק, לא יהיה לו כוח לתפוח.
טיפים לתיקון בצק שלא תפח
לאחר שזיהית את הסיבה לכך שהבצק לא תפח, תוכל לנקוט בצעדים לתיקון. הנה כמה טיפים לתיקון בצק שלא תפח:
הוסף עוד שמרים
אם אתה חושב שהבעיה היא לא מספיק שמרים, אתה יכול להוסיף עוד. התחל בהוספת כפית שמרים לבצק ולאחר מכן ללוש אותו במשך כמה דקות. אם הבצק עדיין לא תופח, אפשר להוסיף עד 1 כף שמרים.
הפחת את הנוזל
אם אתה חושב שהבעיה היא יותר מדי נוזלים, אתה יכול להפחית אותה. מתחילים בצמצום הנוזל ב-1 כף ובלישה של הבצק לכמה דקות. אם הבצק עדיין לא תופח, אפשר לצמצם את הנוזל עד 2 כפות.
ללוש את הבצק עוד
אם אתה חושב שהבעיה היא לא מספיק לישה, אתה יכול ללוש את הבצק יותר. ללוש את הבצק 5 דקות נוספות ולאחר מכן לתת לו לנוח 10 דקות. אם הבצק עדיין לא תופח, אפשר ללוש עוד 5 דקות.
תן לבצק לתפוח יותר זמן
אם אתם חושבים שהבעיה היא לא מספיק זמן לתפיחת הבצק, אפשר לתת לו לתפוח זמן רב יותר. תן לבצק לתפוח עוד 30 דקות ולאחר מכן בדוק אותו. אם הבצק עדיין לא תופח, אפשר לתת לו לתפוח עוד 30 דקות.
לאחר שזיהית את הסיבה לכך שהבצק שלך לא תפח ונקטת בצעדים לתיקון זה, אתה אמור להיות מסוגל להוציא את התפיחה המושלמת מהבצק שלך בכל פעם!