מה זה כורכום?
כורכום הוא תבלין צהוב-כתום ששימש במשך מאות שנים במטבח ההודי. הוא בן למשפחת הג'ינג'ר והוא יליד הודו ודרום מזרח אסיה. לכורכום יש טעם חם, מעט מר, והוא משמש לעתים קרובות להוספת צבע וטעם לתבשילים.
כיצד לתקן את טעם הכורכום
1. השתמש בפחות כורכום
אם הטעם של הכורכום נראה לך חזק מדי, נסה להשתמש בפחות ממנו במתכונים שלך. התחילו עם כמות קטנה, כמו 1/4 כפית, והוסיפו עוד במידת הצורך. זה יעזור לך להתרגל לטעם מבלי שהוא יהיה מהמם.
2. איזון הטעם
לכורכום יש טעם חזק ולכן חשוב לאזן אותו עם מרכיבים אחרים. נסה להוסיף מרכיבים מתוקים או חמוצים, כגון דבש, מיץ לימון או יוגורט, כדי לקזז את המרירות של הכורכום. אתה יכול גם להוסיף תבלינים כמו כמון או כוסברה כדי לעגל את הטעם.
3. הוסף שומן
שומן עוזר להרכך את הטעם של הכורכום, כך שהוספת מעט שמן או חמאה למנה שלך יכולה לעזור לאזן את הטעם. זה מועיל במיוחד אם אתה משתמש בכורכום בקארי או תבשיל אחר שכבר מכיל שומן.
4. צולים את הכורכום
צליית כורכום יכולה לעזור להרכך את הטעם ולהפוך אותו לטעים יותר. כדי לעשות זאת, חממו מראש את התנור ל-350 מעלות צלזיוס ופזרו את הכורכום על תבנית אפייה. צולים 10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהכורכום ריחני ומשחים קלות. מניחים להתקרר לפני השימוש.
כורכום הוא תבלין בעל טעם שיכול להוסיף הרבה עומק למנות שלך. בעזרת כמה טיפים פשוטים תוכלו לתקן בקלות את טעמו של הכורכום וליהנות מהטעם הייחודי שלו. למידע נוסף, עיין בדף ויקיפדיה על כורכום .