מהי הגדרת טבלה?
עריכת שולחן היא אומנות סידור הפריטים על שולחן בצורה אסתטית. זהו חלק חשוב באירוח האורחים ויצירת אווירה חמה ומזמינה. עריכת שולחן יכולה לשמש למגוון אירועים, החל ממסיבת ארוחת ערב מזדמנת ועד לאירוע רשמי.
יסודות הגדרת שולחן
עריכת השולחן מתחילה ביסודות: המפה, הצלחות, הכלים והכוסות. יש לבחור את המפה כך שתתאים לאירוע ולערכת הצבעים של האירוע. יש לסדר את הצלחות במעגל סביב השולחן, כאשר צלחת המנה העיקרית במרכז. יש להניח את הכלים מימין לצלחת, כאשר להב הסכין פונה פנימה. יש להניח משקפיים מימין לכלים.
מפיות
ניתן להניח מפיות על הצלחת או משמאל לצלחת. אם המפית מקופלת, יש להניח אותה משמאל לצלחת. אם המפית נפתחת, ניתן להניח אותה על הצלחת.
מרכזים
ניתן להשתמש במרכזים כדי להוסיף מגע דקורטיבי לשולחן. החלקים המרכזיים יכולים להיות כל דבר, החל מאגרטל פשוט של פרחים ועד לסידור משוכלל יותר. את החלק המרכזי יש למקם במרכז השולחן ולא להיות גדול מדי או קטן מדי.
פריטים נוספים
ניתן להניח על השולחן פריטים נוספים כגון מלח ופלפל, כלי חמאה ותבשילים. יש למקם את הפריטים הללו באופן שאינו מפריע לזרימת עריכת השולחן.
נימוס לעריכת שולחן
גינוני עריכת שולחן חשוב לזכור בעת עריכת שולחן. חשוב לזכור שאת הפריטים על השולחן יש להניח בצורה מסודרת. אין להניח כלים קרוב מדי לצלחת, ואין להניח כוסות קרוב מדי לכלים. בנוסף, חשוב לזכור להשתמש בכלים הנכונים לכל מנה.
דעה אישית
עריכת שולחן היא צורת אמנות שבעזרתה ניתן ליצור אווירה יפה ומזמינה. חשוב לזכור את יסודות עריכת השולחן, כמו גם את כללי ההתנהגות הנלווים לכך. עם קצת תרגול, כל אחד יכול ליצור סידור שולחן מהמם שירשים את האורחים שלו. בנוסף, על ידי שימוש בכמה טיפים פשוטים, תוכלו ליצור ערכת שולחן שהיא גם יפה וגם פונקציונלית. עריכת שולחן היא דרך מצוינת להראות לאורחים שלך שאכפת לך מהחוויה שלהם. עם מעט תרגול ותשומת לב לפרטים, תוכלו ליצור ערכת שולחן מהממת שתגרום לאורחים שלכם להרגיש רצויים ונוחים. למידע נוסף על עריכת שולחן, עיין בסרטון זה לקבלת מדריך מקיף.